Ana sayfa MEKAN Yılın trend cafesi The NO:38 BOULEVARD

Yılın trend cafesi The NO:38 BOULEVARD

0

Afyon’un en keyifli cafeleri arasında yer alan The NO:38 BOULEVARD henüz bir yılını doldurmadan kendine özgü müdavimleri ile fark yaratmaya başladı.

Şehrin en güzel ve prestijli caddelerinin başında yer alan Ordu Bulvarında 27 Mayıs 2016’da düzenlenen açılış ile misafir kabul etmeye başlayan The NO:38 BOULEVARD Cafe, kendine özgü bir misafir profili oluşturmaya başladı. Mehmet Kolaylı 13 yıllık meslek tecrübesini kendi markasıyla oluşturduğu mekanda kullandı. Nedir The NO:38 BOULEVARD’ı farklı kılan nedir? Sizler için araştırdık.

Cafelife, Mehmet Kolaylı kimdir, kaç yıldır bu işi yapıyor?
M. Kolaylı,
2003 yılından bu güne kadar yeme içme sektörünün içindeyim. Amerikan merkezli büyük firmaların personel alımı, işletme müdürü, operasyon sorumlusu gibi birçok alanlarında çalıştım. Afyon, Eskişehir ve Denizli’de onlarca şubeyi inşaattan alıp kurulması, personel alımı ve işletime açılmasını sağladım.

Gönlümde yatan restorandı

Cafelife, İşin mutfağından geliyorsunuz yani?
M. Kolaylı,
evet işin mutfağından, temelinden geliyorum. Hatta bulaşıkhaneden geliyorum. Bu nedenle bir çalışan ne kadar sürede yorulur, nasıl işten kaytarır, gelen misafir nasıl memnun edilir, israf nasıl önlenir hepsini bire bir bilen biriyim. Bizimle çalışmak hem çok kolay, hem de çok zor. Kolay, gerçekten çalışmak isteyen, bu alanda ilerlemek isteyen herkes Afyon’da en düzenli maaşı ve yüksek ücreti bizden alır. Bizim birinci kuralımız uzman ve uzun vadeli çalışan. Sürekli değişen personel bize göre değil. Çalışan burayı kendi işletmesi gibi benimsemeli. Bu nedenle bizimle çalışmak çok kolay. Bunları yapmayan için ise bizimle olması imkansız.

Cafelife, Uluslararası bir işletmenin yöneticisi olmak varken neden kendi mekanınızı açmak istediniz?
M. Kolaylı,
İşin en kolay yolu öyle bir firmada çalışmaya başladıktan sonra basamakları teker teker çıkarsınız. Bu tamamen size kalmış. Ama benim içimde her zaman kendi işletmemi açmak vardı. Ben daha çok restoran açmak istiyordum. İyi bir aşçı kadar mutfak bilgim var. Çok iyi balık yaparım, et yemekleri ve soslarda rakip tanımam. Ama kısmette Cafe açmak varmış. Fakat yinede restoran açma fikrim hala taze ve güncelliğini koruyor.

Cafelife, Çok rahat popüler bir firmanın şubesini açmak ve bu konuda bağlantılarınız varken hiç bilinmeyen bir markayla yeni bir yer açmak risk değil miydi?
M. Kolaylı,
O işin kolay kısmı. Aynı zamanda elinizdeki büyük bir sermayeyi isme yatırmanız gerekiyor. Oysa sadece isim parasına sıfırdan iyi bir marka yaratmak mümkün. Benim gibi işin içinden, mutfağından gelen biri için bu daha kolaydı. Bizim için asla risk değildi. Daha bir yıl olmadan çok özel misafirlerimiz olmaya başladı. Demek ki doğru yoldayız. Biz kendi markamız, kendi konseptimizle belki başka şehirlere şubeler açmayı planlıyoruz.

Müşteri değil misafir

Cafelife, mesela bu ismi nereden buldunuz, ne anlamı var?
M. Kolaylı,
Bulunduğumuz yer Ordu Bulvarı. Bana göre Afyon’un en keyifli ve prestijli bulvarı burası. Daha sakin, daha yeşil, daha elit. Ama lojmanlar ve askeri tesisler nedeniyle ticari hayatı çok sınırlı bir yer. Bir de ben Fransızcayı seviyorum. O nedenle böyle bir konsepti seçtim. Bizim cafe’nin olduğu binanın kapı numarası 38, bulunduğumuz yerde ordu bulvarı olduğu için isim düşünmemize gerek kalmadı. Ve işte karşınızda The NO:38 BOULEVARD’ın hikayesi.

Cafelife, sürekli misafir kelimesini kullanıyorsunuz, siz bir işletmesiniz gelenler de sizin müşteriniz değil mi?
M. Kolaylı,
Kısmen öyle ama ikisi bana göre çok farklı. Müşteri gelir bir şey alır ve gider. Oysa misafir gelir ve orada zaman geçirir, kendini evinde gibi rahat hisseder, sizinle sohbet eder. Bizim için buraya gelen herkes evimize gelen misafir gibi ağırlanır. Onun için bizim kendimize özgü sürekli gelen, alışkanlık haline gelen bir misafir gurubumuz oluştu.

Meyve kokteyli alışkanlık yapıyor

Cafelife, Nedir sizi diğer Cafelerden farklı kılan, kahve her yerde aynı. Çekirdek kahve, kavur, öğüt, üzerine sıcak suyu koy ver garsona gitsin. Başka nedir ki?
M. Kolaylı,
Keşke o kadar kolay olsaydı. Bir kere bize gelen kahveler özel. Kahve çekirdeklerini özel olarak belirliyoruz. İzmir’de bizim için özel olarak harmanlanıyor, özel olarak kavruluyor ve 2 ay bekletiliyor. Bizde özel bölümlerde günlük ihtiyacımız kadarı alınıp makinelere konuluyor. Sıcak suyun bile belli bir mesafeden konulması lazım. Bizde içtiğiniz kahvenin tadını ve kokusunu başka bir yerde bulamazsınız. Özel kırmızı çekirdek kahve Afyon’da bir tek bizde var.

Cafelife, Diğerlerinde olmayan ve size özel başka ne var?
M. Kolaylı,
Bize özel iki şey daha var. Birincisi Afyon şehir merkezinde bir cafede sadece bizde olan dondurmamız çok özel. Ankara, Eğe sahilinin çok özel bazı yerlerinde ve İstanbul’un seçkin mekanları dışında hiçbir yerde olmayan bir dondurma markası. Fiyatı elbette diğerlerinden çok farklı ama bir kere tadan asla vazgeçemiyor. Bir başka bize özel şey ise meyve kokteyli. Çok özel ve enfes meyve kokteylerimiz kısa zamanda alışkanlık yaptı. Ve çok yakında başka yeniliklerimiz ile misafirlerimizin karşısında olacağız.