Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik rehberliğinde mutfak atölyesinde, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı AKÜ Rektörü Prof Dr. Karakaş ile birlikte gençlerin yaptıkları lezzetleri tadıp, heyecanlarına ortak oldular.
Etkinlikte farklı yaş gruplarında olan misafir öğrencilere önce Mutfak ekipmanları ve baharatlar, ardından aşçılık programı ikinci sınıf öğrencilerinin rehberliğinde Türk mutfağından Afyonkarahisar özelinde yapılan yemekler tanıtıldı.
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte daha önce hazırlanmış kekleri öğrencilerle birlikte süsleyerek kendilerine ikram edilen tatlıları tattılar.
Öte yandan Aşçılık Uygulama Mutfağı sayesinde öğrencilerin aldığı eğitimlerle ulusal ve uluslararası ün yapmış kurumlarda çalışabileceğini ifade eden Vali Yiğitbaşı Gastronomi şehri olarak üniversitemizde bu alana faaliyet gösteren tüm kurumların önemini vurguladı.
Afyon’un geleneksel lezzeti olan Vişneli Paluze ile Kaymaklı baklava kıtırı, cup cake ve Kurabiye çeşitlerinin yapıldığı etkinlikte, tatlıların krema, kaymak ve meyve ile süslenmesinde öğrencilerin istekle ve heyecanla bu uygulamadan keyif aldıkları gözlemlendi.
Öğretim görevlisi Tansu Çelik; Unesco tarafından Gastronomi şehri seçilen Afyonkarahisar’ın lokal lezzetleri içinde yer alan vişne, yumurta, tavuk patates, kaymak ürünlerine yer verilerek öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Öğretim görevlisi Erkan Çelik ise; Afyonkarahisar’ın özel gün tatlıları arasında yer alan PALUZE tatlısının özellikle doğum ve davet yemeklerinde sunulan sağlıklı besleyici bir tatlı olduğunu, öğrenciler tarafından ilgiyle hazırlanıp tüketildiğini ifade etti.
Yapılan ürünler etkinlik sonunda tüm öğrencilerle beraber paylaşıldı.