Ekranların sevilen programlarından “Turgay Başyayla ile Lezzet Durağı Yolculuğu” program ekibinin yolu Afyon’a düştü.
Afyyon Hıdırlık Seyir restoranda yapılan çekim sonrası Cafelife Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Mazi ile Turgay Başyayla bir araya geldiler. Cafelife inceleyen Başyayla, “Çok güzel ve başarılı bir dergi. Birçok büyükşehirde bile böyle kaliteli bir dergi görmedim. Elinize sağlık tüm ekibi kutluyorum” dedi.
Başyayla, “Lezzet Yolculuğu programı ile birlikte Türkiye’yi birkaç kez turladım. Bu ülkenin ne kadar muhteşem bir cennet olduğunu gördüm. Her yerin kendine özgü özellikleri, lezzetleri, tarihi derinlikleri beni yeniden büyülüyor. Anadolu dünyadaki tüm medeniyetlerin çıkış noktası, ilham kaynağı olan bir yer. Bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan bu topraklarda doğmaktan ve yaşamaktan onur duyuyorum” diye konuştu.
Afyon değişime ayak uyduramıyor
Yılda birkaç kez Afyon’a geldiğini söyleyen Başyayla, “Afyon birçok Anadolu şehri gibi mutfak konusunda çok zengin. Özellikle hamur ve et yemekleri ön planda. Afyon termal otelleri ile Türkiye’nin yıllardır konuştuğu sahil turizminin dışında alternatif turizm için önemli bir merkez oldu. Ancak şehrin buna tam olarak ayak uyduramadığını görüyorum” dedi.
Termal turizmin yanı sıra Afyon’un bir üniversite şehri olduğunu söyleyen Başyayla, “Lezzet yolculuğu için yola çıktığımda şunu gördüm. Üniversite olmayan Anadolu şehirlerinde genç nüfus yok denecek kadar az. İş olanakları olmadığı için şehrin kendi gençleri de başka yerlere göç etmişler. Ancak üniversite olan yerlerde hem şehrin kendi gençleri orada kalıyor. Hemde okumak için ülkenin birçok yerinden gelen öğrenciler şehrin ekonomisine, sosyal hayatına, kültürel yaşantısına önemli bir hareketlilik katıyor. Afyon’da da bunu çok rahat görüyoruz. Hatta mezun olan öğrencilerin buraya yerleşmeye başladıklarını görmeye başladım” dedi.