Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Muharrem Günay, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Afyonkarahisar’ın başarılı olmuş kadınlarını, Yılın Kadınanaları’nı seçtiklerini duyurdu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kadınana Caddesi’ndeki Asiye Sultan türbesi topluca ziyaret edildi. Ziyaret sırasında katılımcılar, Asiye Sultan için hatim duası gerçekleştirdi. Ayrıca, anma programına Yılın Kadınanaları olarak seçilen birçok kadın katıldı. Kadınlar, dua ederek ve dualarının kabul olması için niyet ederek Asiye Sultan’ın kabrini ziyaret ettiler.
Bu anlamlı günde, toplumsal farkındalığın artırılması ve kadınların toplumdaki yeri hakkında bir kez daha düşünülmesi amaçlandı. Dernek, düzenlediği bu etkinliklerle Afyonkarahisar’da kadınların toplumdaki rolünü kutlayarak, geçmişin izlerini geleceğe taşımayı hedefliyor.