Kanlı Nigar oyunuyla Afyon’a gelen Çiğdem Tunç ve oyuncuları Cafelife’da Afyon lezzetlerini tattılar. Afyon’un bir gastronomi şehri olduğunu anlatan Ömer Mazi konuklarına Sakala Çarpan çorbası, mercimekli bükme ve Keşkek ikram etti.
Kanlı Nigar oyuncuları Çiğdem Tunç, Deniz Salman, Yaşar Ayvacı, Buket Çelik, Gamze Yarka, Savaş Özkartal, Uğur Ecer, Serkan Demir, Umutcan Atmış ve Fısfıs İsmail Süleyman Yağcı oyun öncesi Cafelife’da öğle yemeği ikram edildi. Gazeteci Ömer Mazi, “Afyon Türkiye’nin 3. Gastronomi şehri. O bakımdan bugün sizlere Afyon lezzetleri ikram edeceğiz. Kendi mutfağımızda pişen sakala çarpan çorbası, mercimekli bükme ve Şuhut Keşkek evinden özel olarak küp içinde pişirilen Afyon Keşkeği ikram edeceğiz” diye konuştu.
Keşkek küpü açılmadan Çocuklar Duymasın’ın efsana isimlerinden birisi olan Fısfıs İsmail Süleyman Yağcı’nın anonsuyla küpün kapağı açıldı. Keşkek olduğunu öğrenen oyuncular tatmak için sıraya girdi. En çok keşkeği Yaşar Ayvacı yedi. Yemekten sonra Cafelife bahçesinde Türk Kahvesi içen ünlü oyuncular sahneye çıkmadan önce iyi bir enerji almış oldular. Çiğdem Tunç, “Afyon lezzetleri çok harikaydı. Sakala çarpan çorba ve Keşkek çok güzeldi ama mercimekli bükmeye bayıldım” diye konuştu.