Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar’da, beraberindeki heyetle birlikte Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaretin ardından Bakan Göktaş’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, otizmli bireyler ve ailelerine yönelik kapsamlı bir destek modeli sunmayı amaçlayan “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireyler İçin Bütüncül, Sürekli ve Kriz Odaklı Pilot Proje” ele alındı.
Toplantıda, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, proje hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirerek, otizmli bireylerin yaşam kalitesini artıracak bütüncül destek mekanizmalarının önemine vurgu yaptı.

Hayata geçirilmesi planlanan bu pilot proje ile, otizm spektrum bozukluğu olan bireyler ve ailelerine sunulan hizmetlerin daha etkili, sürdürülebilir ve kriz anlarında da destekleyici nitelikte olması hedefleniyor. Ulusal Otizm Konfederasyonu ile iş birliği içerisinde yürütülecek proje, Türkiye genelinde uygulanabilecek model çalışmalara da örnek teşkil edecek.