Afyonkarahisar Valiliği, Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla, Afyonkarahisar Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliğinde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Afgan Hazara Türkleri’nin de katılımıyla gerçekleştirilen programda, Muharrem Ayı vesilesiyle Kerbela şehitleri rahmetle anıldı ve aşure ikramı yapıldı.
Etkinlik, Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi’nde gerçekleştirildi. Programa, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Özdilekler, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Güllü ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri, Ulusal Otizm Konfederasyonu Başkanı Fatma Kilci Kavas ile Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Faruk Özkara da katılarak destek verdiler.
Vali Yiğitbaşı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren önemli bir zaman dilimi olduğunu vurguladı. Kerbela’da yaşananların, adalet ve hak mücadelesinin simgesi olduğunu belirten Yiğitbaşı, bu tür etkinliklerin, toplumsal dayanışmayı ve paylaşma kültürünü güçlendirmeye katkı sağladığını ifade etti.
Katılımcılar, etkinliğin ardından aşure ikramı ile bir araya gelerek, Muharrem Ayı’nın manevi atmosferini yaşama fırsatı buldular.