DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon
Çok Bulutlu
27°C
Afyon
27°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
parkhayat






parkhayat






İKLİM ANNE Projesi Büyüyor

İKLİM ANNE Projesi Büyüyor
20.03.2024
A+
A-

 

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2204-D İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasına yönelik olarak Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Aleyna Melek Orak, Sümeyye Adsız ve İlayda Nur Özen tarafından İKLİM ANNE isimli proje çalışması yürütülüyor. Danışman öğretmenleri Muhammet Öztürk nezaretinde sürdürülen proje çalışmasında 3 öğrenci Kadın Kültür Evleri’nde annelere yönelik iklim değişikliği ve annelerin etkisi başlığında eğitimler gerçekleştirdiler.

Öğrencilerden Aleyna Melek Orak, İklim Anne projesi hakkında “İklim Anne projesi iklim değişikliği konusunda annelere yönelik bir toplumsal farkındalık projesidir. Bu proje çalışması ile Kadın Kültür Evleri’nde annelere yönelik eğitimler verildi. Anneler evde ne yaparlarsa iklim değişikliğinin önüne geçmede rol oynayabilirler? sorusu çıkış noktamız oldu. Yaptığımız eğitimlerden çok güzel geri dönüşler aldık. Şu an proje sürecimiz devam ediyor. Proje çalışmamızı ulusal hale getirmek ve ilgili kurumlara duyurmak için adımlar atacağız” şeklinde bilgi verdi.

Proje öğrencilerinden İlayda Nur Özen de annelerin oynadığı role dikkat çekerek “Anneye verilecek eğitimin çocuklar başta olmak üzere ailenin tamamına yayılacağını düşünüyoruz. Annenin su ve enerji tasarrufu, sıfır atık gibi konularda bilgi sahibi olması iklim değişikliğine yönelik önemli bir adım olacaktır. Eğitimlerimizde annelerimizin iklim değişikliği kavramını duyduklarını ama somut olarak eyleme dökme anlamında eksikleri olduğunu gördük. İklim değişikliğini engellemede somut adımlar atmalarına yönelik onlara örnekler sunduk” dedi.

Proje öğrencilerinden Sümeyye Adsız da şehirden proje anlamında aldıkları desteğe dikkat çekerek başta “Afyonkarahisar Valiliği Kadın Kültür Evleri’nin projemize büyük desteği oldu. Annelere ulaşmamızda aracı oldular.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sayın Mustafa Oruç’a projemizi anlattık.  Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret Koca’dan eğitimler aldık.Son olarak Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Sayın Ali Tekindemir aracılığıyla İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu ile bir araya geldik ve geleceğe dair neler yapabileceğimizi konuştuk. Projemize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki amacımız Afyonkarahisar’dan başlayarak ulusala yayılan bir İKLİM ANNE projesi oluşturmaktır. Ankara düzeyinde projemizi ilgili kurumlara duyurmayı istiyoruz.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.