Ana sayfa YAŞAM Gizem Özdilli’den Aşk tadında yemek kitabı

Gizem Özdilli’den Aşk tadında yemek kitabı

185
0

Ünlü manken ve sanatçı Gizem Özdilli yeni kitabı Aşkın Lezzeti’nde, okuyucularıyla ve sevenleriyle buluştu.

Nolte Mutfak işbirliğiyle Alfa yayınlarından çıkan kitap, baharatların katkılarıyla lezzetli, yemek tariflerini ve hanımlara evde mutfakta hazırlayabilecekleri yüz, cilt ve vücut bakım formüllerini öneriyor.

Gizem Özdilli Aşkın Lezzeti isimli yemek kitabında, aşkla ve sevgiyle yemek yapmanın formüllerini veriyor. İlk yemek kitabı 2012 yılında yayınlanan Gizem’in Mutfak Aşkı’nın ardından, yeni kitabı Aşkın Lezzeti’nde, okuyucuları; özgür bir ruhla ve sevgiyle yapılan yemeklerin, minik sırları ve doğal yöntemlerle yapılan baharat eklentileriyle, aromaların gücünden katkı sağlanarak hazırlanan reçeteleri yapma imkanı bulabilir. İçinde 95 özel tarifin bulunduğu kitap çıktı anda çok satanlar listesine girdi.

Aktar Bülent Ertunç ile birlikte hazırladıkları müthiş formüllerle hem sağlıklı beslenme hem sağlıklı bir yaşam vadeden Gizem Özdilli, “yemek yapmanın en güzel tarafı bir ressam kadar özgür olmanız, malzemeleriniz baharatlarınız seçimlerininiz sizin tuvalinizi oluşturmak yaratıcılığınıza kalıyor Aşkın Lezzeti’nde en önemli dayanağım baharatlar oldu. Yemekte lezzeti veren aromalar yani benim için baharatlar. Baharatların yarattığı aroma kadar bedenimize olan tükenmez faydalarını da paylaşmaya çalıştım. Bunu yaparken bilgisine doğruluğuna çok güvendiğim aktar Bülent Ertunç’un desteğini aldım Sizlerin evinde yapabileceği tamamı organik ve aynı zamanda mutfaktan çıkan güzellik bakım üzerine sihirli formüllerin reçetelerini hazırladık. Aşkın Lezzeti’nde aşkla yapmanızı istediğim 95 özel tarif sizleri bekliyor’’ dedi.

Gizem’in kitabından her 1 TL Parıltı Deneği’ne
Gizem Özdilli “son yayınlanan kitabı Aşk’ın Lezzeti’nin satış gelirinden her 1 TL’sini Parıltı derneğine katkı olarak gittiğini söyledi. Parıltı Derneği az gören ve görmeyen çocukları doğumlarından eğitimleri tamamlanana kadar, her alanda yaşıtları ile aynı seviyeye ulaştırmak ve çocukların çevresi ile uyumlu meslek sahibi bireyler haline gelebilmesi için çalışan, destek eğitim hizmetleri veren bir dernek, kitaptaki tarifler mutluluk ve hayatı kolaylaştırma mottosuyla yazıldı, gelirimizden bir kısmı da güzel çocuklarımızın hayatını biraz olsun kolaylaştırır diye düşündük ve Parıltı Derneği’yle bir arada olmaya karar verdik” dedi.

6 yaşından itibaren çocukluğunu dedesinin lokantasında ve fırınında geçiren Gizem Özdilli’nin bu yeteneği ve bilgisi aileden gelmektedir. İnternet medyası ve kişisel çevresi tarafından bilinen yemek yapma yeteneği, yemek bloggerlarının Gizem’in tariflerini paylaşmasıyla perçinleşmiş, Nemesis Kitap’ın talebi üzerine kitap haline getirilmiştir.
94 adet yemek tarifinin bulunduğu “Gizem’in Mutfak Aşkı” adlı yemek kitabında 80 adet tarif Gizem Özdilli’ye ait, geri kalan 14 tarif twitterdaki hayranlarına ve sevdiği restoranlara ait…

En çok satanlar listesinde
Kitaptaki yemekler; etler, tavuklar, balıklar, sebze yemekleri, makarna-pilavlar, tatlılar, tuzlular olarak kategorize edildi. Kitap 7’den 77’ye herkesin kolaylıkla yapabileceği yemeklerden oluşurken zahmetli yemeklerden olan Azeri yemeklerine de yer verildi. Kitabın editörlüğünü Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) mezunu Alp Tuncer yaptı. Kitabın diğer yemek kitaplarından farkı ise Başkent Üniversitesi Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş’ın tüm yemek tariflerinin bir porsiyonunda kaç kalori olduğunun ve besin değeri tablosu bilgisini paylaşıyor olması. Bunun yanı sıra; astrolog Dinçer Güner burçlara göre beslenme ve mutfak tüyolarına yer verirken önümüzdeki üç yıl için diyet ya da kilo almak için ideal tarih aralıklarını paylaştı.

Kitap lansmanı 28 Mayıs’ta The Edition Hotel’de yapıldı. Basın mensupları, ekibi ve ailesinin hazır bulunduğu tanıtımda Türkiye Aşçılar Federasyonu adına Executive şef Mehmet Yalçınkaya Gizem Özdilli’ye Fahri Şeflik Nişanı verdi. Yalçınkaya ” Bugüne kadar yemek kitabı çıkarmış tek ünlü isme bu nişanı vermeyi uygun gördük. Kitabını alıp inceledik ve farklı baharatları bir araya getirme becerisinden ötürü bu nişana layık gördük dedi.
Haziran başında kitapçılarda yerini alan Aşkın lezzeti ile Gizem Özdilli Türkiye genelinde imza günleri hayranları ile buluşmaya devam ediyor. Haziran ve Temmuz aylarında ‘en çok satanlar’ listesinde yer alan kitap 5 haftada ilk baskısı tüketerek 2. Baskıyı yaptı.

GİZEM’İN AŞKI SINIRLARI AŞTI
Gizem ÖZDİLLİ, 1 Haziran tarihinde çıkardığı yemek kitabı GİZEM’İN MUTFAK AŞKI ile yayınevi Nemesis Kitap ve kendisi için şu sıralar büyük bir gurur ve heyecan yaşıyor. Kitap çıkış tarihi itibariyle 5 haftada ilk baskısı tükenerek büyük ilgi uyandırmıştı. Şimdi de yurt dışında 17 yıldır düzenlenen yemek kitapları oskarları olarak bilinen dünya çapında 162 ülkeden yemek kitabı yazarlarının katıldığı GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS’a ülkemizi temsil etmek üzere davet edildi.

Tüm dünyadan 2012 yılında çıkan seçkin yemek kitaplarına, gurme ve şef dünyasının duayen jürisi tarafından 43 kategoride ödül verilecek. ÖZDİLLİ kitabının farklı bir içeriğe sahip olmasından dolayı avantajlı. Zira yemek üzerine astrolojik yorumlar ve bir diyetetik profesörü tarafından hazırlanmış tariflerin kişi başına düşen kalori hesapları dünyada ilk defa GİZEM’İN MUTFAK AŞKI kitabında mevcut.
Kitabın başarı sırları:
1) SAMİMİYET, bu kitap hiçbir zaman profesyonel bir aşçı edasıyla yazılmamış ve sunulmamıştır.
2) KADINLARA ROL MODEL OLMAK: Modellikten gelen Gizem Özdilli, düzgün ve ideal fiziğinin yanı sıra güzel yemek yapmayı ve aynı zamanda bunları tüketmeyi dengeli beslenmeyle bütünleştirmiştir. Aç kalmadan yemek yiyerek ve yaparak fit bir fiziğe sahip olması kadınlara rol model olmuştur.
3) DOĞRU BİLGİ: Kitapta yer alan beslenme ve gıda üzerine verilen tüm bilgiler bilimsel esaslıdır. Zira tümü Başkent Üni. Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş tarafından hazırlanmış ve onaylanmıştır.
4) MUADİLLERİNDEN FARKI: Verilen bütün tariflerin kişi başı kalori ve besin değeri hesabı bir uzman tarafından (Prof. Dr. Murat Baş) hazırlanmıştır. Ayrıca kitap; hiçbir kadının hayır diyemeyeceği astroloji gibi eğlenceli bir bölüme sahiptir. Astrolojik anlamda beslenme ve diyet üzerine tüyolar içermektedir.
5) DOĞRU PR: İnternet çağını yaşadığımız bu günlerde sosyal medya yani twitter, facebook, web sitesi interaktif şekilde kullanılmış ardından yazılı ve görsel medya hedef kitleye yönelik şekilde değerlendirilmiştir.

BİR YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi giriniz